20110119

Orgasm lain yang tidak disangka.

salaam,
*****, how are you? dh dapat keje ke?
ada sorang student saya darjah 5 yang admire dengan life awak yang dh pegi merata-rata tempat keliling dunia. dia pun ada cita2 yang sama nak jadi enjiniar cam awak...dia sangat excited tengok gambr2 awak kat obesi dlm fb ni, tapi sikit sangat...bile nk datang gopeng? kata nk masuk kmpg org asli. kalo awak nk datang gopeng, budak ni tingin sangat nk jumpe awak....saya dh sajes fren kat awak, hopefully awak boleh encourage and motivate budak ni...:)
okey kan?

Itu mesej yang Cikgu Nina bagi petang tadi kat Facebook. Aku pernah cakap kat beliau, aku teringin sangat nak masuk perkampungan orang asli. Nak tengok budak2 sana macam mana life dia. Nak belajar kehidupan depa macam mana.

InshaAllah Cikgu Nina, hajat tu memang dah ada. Cuma tak tahu bila waktu yang sesuai. If Allah permits, I sure will be there someday.
Gambar curi daripada FB Cikgu Nina. They're so sweet, aren't they?
Oh Cikgu, anda dan student tersebut dah buatkan saya terharu lagi sekali. Saya tak pernah berniat nak impress others, dan kalau ada rasanya saya ni berlagak "macam bagus",bak kata Ana Rafali-tolong2 ingatkan saya ye. Banyak je kot orang lain yang lagi bagus, cuma mungkin depa takde blog.

But yeah, I believe be my own lousy self is important-Don't try to be something you are not. People can't be superachiver though.

Alah, being jobless, apa yang "macam bagus"nya ye tak? Kuikuikui.

Apapun, Happy Thaipusam, everyone!!

theblabber: Selain ejakulasi, kenapa orang Melayu suka kaitkan orgasm dengan sesuatu yang lucah? Nampak sangat hidup 24/7 dok pikir benda2 pervert.

11 comments:

Afida Anuar said...

Ya Allah, tulus mulus wajah budak2 ni...bertuah cikgu nina, dapat didik budak2 ni, InsyaAllah jadi orang berguna dunia akhirat, ...

theblabber. said...

kak afida..
sejuk je tengok kan muka depa.

Peminat Katie Holmes said...

aku tak tahu apesal. aku rasa aku pernah nampak brader la.

duduk perak ke brader?

afrohead said...

u hav inspired the young one mister blabber.

*terharu gila aku baca*

Chooyaya! said...

*sebak... *sigh.. sucinya wajah budak2 ni. put my name also if ko nak eprgi visit bebudak ni n aku tau how nice u r with budak2... :) mesti depa sayang giler kat nko. and ehem2. adakah cikgu tu petite, comel dan baik hati. *larikkkk

theblabber. said...

PKH..
tak. born, raised semua kat KL. dulu pernah matrik kat gopeng sat. (tapi aku pernah nampak kau. hahaha)

afrohead..
byk je kekurangan aku. kau pun sure inspiring in a different way. go figure it out!!

suraya..
ha kak, ko mmg suka sebak2 ni. haha.apapun, cepat2 ada baby. nnt aku nak buat anak angkat. haha. inshaAllah kot, dah keje nnt kita pergi jom.

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

heheh mesti budak2 ni lebih snang diuruskan berbanding budak3 kl an. huhu

zyr zh said...

oh kita pon tengah orgasm sekarang. (jangan fikir bukan bukan.) ;p

Maya Ariffin said...

Yes.. shud go and visit them. you will definitely wont regret it eventho u sometimes cant update ur blog for a while.. lol! yes.. the peps, the environment.. so serene.

♥CIK SHA♥ said...

i'm 1 of them..tapi saye dibesarkan di kem polis bukan perkampungan asli..lagipun dapat darah keturunan ni dari sebelah arwah abah..^_^


anak2 orang asli pun dah ramai yg berjaya..sebab bila mereka admire something dan ter'motivate',mereka akan berusaha sampai tercapai apa yg mereka mahu..and that's me!hehe..^_^

Aien said...

cantiknya awak jadi inspirasi dorang :)

dulu pernah sekali join khidmat masyarakat kat perkampungan asli. mmg budak2 ni punya azam belajar tu sebenarnya jauh lebih hebat. cita2 mereka tinggi.

(teringat filem laskar pelangi)