20110120

Imbuhan yang tiada kata dasar.


Nampaknya, ada juga yang tertanya2 macam aku, apa kata dasar atau "root word" untuk perkataan mengawan eh?
I like lah orang yang menggunakan keyword yang aku bulatkan kat atas tu *High 5*. Mungkin carian tersebut melalui entry aku pergi wedding orang sorang diri ni kot.

Oh ye, berbalik pada soalan aku pada baris pertama kat atas tu, apa eh root word untuk mengawan? Kawan? Awan?
Bercakap pasal awan, aku sertakan lagu Hafiz tajuk Awan Nano ni untuk hiburan korang di hari cuti awam ini dengan mesej- sayangilah ibu bapa kita selagi mereka masih bernyawa. Best kot liriknya. Videonya pun not bad. Bisa meruntun jiwa2 mereka2 yang sensitif. Erk.

Enjoy!

theblabber: Great minds think alike, no? Hahaha.

8 comments:

KUREKURE COMEL said...

hehehe...mcm2.....awan nano...besttttt...

♥CIK SHA♥ said...

i love that song!

logorithm said...

Kata dasarnya 'ngawan'.

*whistle*

ryann said...

tak terfikir kak pasal mengawan nih.

hmmm, dik kalau nak gi teater tu. boleh kak dapatkan tiket. tiket complimentary. show sampai 27hb

naOko AsKikaGa said...

like for this song!

theblabber. said...

saya rasa mungkin "ngawan" juga root wordnya. and yes lagu ni best :)

anyway kak ryan, free? wow. tapi sekarang dah takde member la nak ajak p tgk benda2 camni.

January 22, 2011 1:25 PM

eni said...

x penah dgar lg... nnt cari la.. nk dgr kat sini x lpas ngan bb maxis ni... sadis...

zarina said...

kawan