20110111

Semua orang cerita pasal Ana. Aku pun nak cerita juga!!

LelakiSesuxx called aku semalam. Pura2 jadi salesman. Aku hampir letak. Haha. Macam2 dia tanya. Sehat? Dah kerja? Dan lain lain. Tiba2..
Lelaki: Ko tengok Ana menang semalam?
Blabber: Tak. Aku tidur. Penat giler. Best ke dia perform?
Lelaki: Kau ingat lagi kita tengok dia kat Rumah Pena lebih kurang 2 tahun lepas?
Blabber : Ingat.
Lelaki: Kau ingat tak dia cakap apa masa tu?
Blabber: Tak.
Lelaki: Dia cakap "saya baru belajar main gitar ni 5 bulan lepas yadayadaydayda".
Blabber: Oh ya. Siapa tahu dia menang Juara Lagu semalam
Lelaki: Ok.bye (ni tipu. haha. Ada lah lagi hal2 duniawi yang diperborakkan)

I have nothing pun against her winning the anugerah.Takde marah.Takde suka.Ibarat memakan kuaci- kalau tak makan pun takpe, tapi kalau makan,dapat juga mengunyah di waktu lapang.Terisi sedikit masa. Cuma,I expect A.P.I untuk menang.
Ana circa 2 tahun yang lepas di Maskara 13.
Apakah motifnya entry ni? Motipnya ialah, do not underestimate your friends. Who knows they might menggoncangkan dunia lagi few years.Siapa sangka wanita berkebaya hijau itu dulu di Rumah Pena sudah menang puluhan ribu ringgit. Doesn't mean penulis blog suam2 kuku ni tak boleh jadi Dr.Phil. Mana tahu esok dah jadi Dr.Phil,mesti ramai baru nak mengaku "oh, I read his blog since 2005".

Dah senang, popular. Baru nak "memandang".

Well,itulah manusia. Aku juga tidak berkecuali.
Siapa sangka pakcik Ted Williams yang dulunya homeless dan tidak dipedulikan siapa, kini a big name in the US. Kagum!! Read more here.
theblabber: Lepas ni aku nak belajar main piano lah. Mana tahu lebih kurang lagi 2 tahun 5 bulan akan datang aku menang pula Juara Lagu. Rezeki kan? Haha.

15 comments:

zixol said...

tula..xsangke bleh menang ana rafali..apepon rezki masing2

kakchik@ella said...

dont estimet me olso arr. haha .. gi cepat blajar men piano. mana tau sok2 Ramli M.S. pun kalah!! haha ..

theblabber. said...

zixol..
yup. rezeki masing2. :)

kakchik..
ada org pandang rendah kat kakchik ka? ok moh belajar sama2. kita celen ramli ms tu..hehe

zyr zh said...

ana raffali pnye lyrics tu memang mengancam pon. cume lagu dia tak bes sangat kowt.


btw, suara laik tu, mmg awesome kan?

Putri_Aizat said...

haha...

pasal ana rafali tuh dah rezeki dia nak wat camner...nak heboh2 pun nak wat per..dia dah menang dah pun..

pasal pakcik yang homeless tuh memang superb pun suara dia...

n pasal theblabber nak main piano...em...insyaAllah lah...leh main piano utk alicia key nanti..

theblabber. said...

zyr zh..
awesome-ness!! :)

putri..
kesian kan dgn orang yang dok bising sana sini, tapi hapa pun tarak.

anne said...

byk yg x puas ati coz die mng. siap fan page lg... x best btol cm 2.. cian die...
tp yg pling best opkos la siti~ ekekeke

zarina said...

haritu kat radio muzik ada siarkan suara ted williams ni..memang mengagumkan

vict said...

sape2 menang pun tak beri apa-apa untung kat kita.. dah memang rezeki dia wa;upun dia nyanyi saya tak berapa nak paham dia kata apa... mcm lidah mat salleh nak nyanyi lagu melayu gitu... apa-apa pun rezeki tetap rezeki..

syamimi fatin said...

ajl?
xtengok pun..

theblabber. said...

anne..
manusia kan. ada je yang "tak betulnya"

zarina..
kagum kan suara dia. semoga beliau berjaya. hehe

vict..
betul bro!kita tetap macam ni. haha.

syamimi..
yay. ada gang.

okbye. nak p jogging!

SUXX said...

dlm kepala aku br nk wat kupasan hal AJL, tetibe ko dh tulis. Wow superb entry. Erk pic ko ngan Ana x upload ke? Hehe.

Chempaka Aziz said...

tulah rezeki org.mungkin dia lum ada nama,org perkecilkan bakat dia.sebab ada nama lain yg disebut2 akan angkat AJL thn ni...tup2 dia mng,tu yg semua berbunyi tu...

Siti Nornadiah said...

i pon ingat API...hmmmph

zaidzali said...

ur 300th follower...hehe