20110207

Drama tv1.


"What should I do now?" tanya Farish meminta konsultansi daripada Karim.
"As a good friend, make him happy". Jawab Karim bila ditanya apa perlu dibuat terhadap Junid, kawan Farish yang sedang sakit tapi masih bersikap seperti dulu. Cold kononnya. Treat others as if they're not matter.

.....................

Ye,aku tahu aku jahat. Aku tak kisah kalau kau kawen tak inform. Aku tak kisah kalau kau berkira2 dengan setiap benda yang aku buat, walau pada perkiraan kau benda itu tak perlu dikenang apantah lagi dibalas. I did my best to at least make you happy.

Tapi satu aku minta, bila kau dah tiada kelak, pesankan seseorang untuk memberitahu aku pemergian kau.

Biar aku tahu pada ketika itu, doa aku untuk melihat engkau sembuh dimakbulkan Tuhan atau tidak. Tapi kiranya aku yang pergi tahu, terima kasih Junid, kerana sekurang-kurangnya kau mengajar aku akan erti bezanya seorang sahabat dan kawan.

Monolog Farish sendirian sambil mengaminkan doa lazimnya usai solat Asar petang itu. Doa juga pada kiraan Farish satu cara untuk menggembirakan Junid.

Hishhh..Dalam berdoa pun nak mengelamun!

Ye, Farish tahu dia jahat, namun berharap Tuhan akan memakbulkan doanya yang satu itu-semoga Junid sembuh hendaknya.

Amin.

theblabber:Kulit manggis sama hitamnya, isi dalamnya belum tentu sama manisnya. Don't expect too much from people sebab kebahagian yang sebenar datang apabila kita memberi (cliche). Memberi tanpa mengharap balasan (cliche too).

7 comments:

eni said...

:) yup... tp ssh nk jumpe org yg ikhlas memberi.. sekarang ni.. lg byk meminta dari memberi.. hurmm

Siti Nur Aminah said...

tak nak wat smbungan Aminah ke?/aku suke tu..

pms: sorry terpesong lak

theblabber. said...

haha..tgh draft idea ni. aminah kem salam kat hang. haha

Siti Nur Aminah said...

aminah 'hang' hot tak?

theblabber. said...

semua perempuan nama Aminah adalah hot. hehe

P/S: Cheq takde Aminah. Tu Jimmy punya. haha

tintasutra said...

salam blabber, just drop by to say hi! how-are-u-mate? tengah busy giler neh. apsal manyak nobel tak habis cite - tergantung di awang-awangan.but i like suspence! hehehe

CAHAYA said...

klise yg tak leh lari. baik dalam drama atau dunia nyata. nak buat mcm mana, mmg klise. (klise tak ayat?)