20110210

Of My Best Friend's Wedding, Tiramisu and me.


Petang tadi aku tengok citer Tiramisu. Ye, ye, aku tengok. Lepas tu, malamnya pulak aku layan citer Ungunya Cinta (sila lah gelakkan). Staying alone,lonely, what do you expect me to do huh? *sila baca dalam nada marah sebab nak cover malu*

Well, bila tengok citer Tiramisu, ada satu part ni the bajed-cute-guy (BCG) cakap kat Amani "Ingat lagi janji kita masa high school?"

DANG!!! They both promised to married each other if they're still single by 28.

BCG and Amani's deal is exactly the same as what me and a good friend (GF) did when we both in high school,too.

..................................................
"Aku: Kalau by 30 kita berdua masih single, kita kahwin berdua je lah.
GF: Ok, takde hal."
....................................................

10 minit lepas cerita Tiramisu tu habis, GF texted me. Aku dah agak.
"Hoi, aku terbahak-bahak tengok citer tadi!!"

Aku: Haha. Gilalah. Ingatkan kita dengan Julia Robert dalam My Best Friend Wedding je buat pact camni.

GF: Haha, well, I guess it will never come true.

Aku: Yeah. Kem salam kat suami kau. Ada masa nanti aku datang jenguk baby kau.

Sama macam dalam My Best Friend's Wedding, I never see a good friend can end up being a married couple.

It's just weird, I think.

12 comments:

afrohead said...

ahh best pulak aku rasa korang still contact each other even dia dah ada anak :)

♥CIK SHA♥ said...

betul lah..aku pun setuju..best friend (laki n pompuan) takkan end-up dgn berkahwin..may be ada tapi agak mustahil kot dan jumlahnye sikit..

aku tadi macam whatthefish la laki tu dh rncg n hmpir kawen dgn that girl tetibe cakap pasal melur..haishh..T_T

tapi mcm dah agak dh last cite tu end-up die mesti kawen dgn melur gak sebab cite melayu kan memang cenggitu...tengok die gmbr intro drama tu pun dh boleh agak walaupun die belit2 la pusing kot mana pun jalan cerita..

aznee yunos said...

yeah good fren jd married couple selalunya dlm tv jer huhu~ tp ada jugak cuma jarang-jarang sangat seumur 25 tahun ni pernah dengar 2 kali jer wedding antara gud/best fren

VFN said...

tiramisu mmg best ok... huahuahuahua

yernterry said...

aku pon tgk cerita ni.
suke kot.
sian kat melur yg sampai sanggup jd peng "sabotage" separuh jalan.

zixol said...

my best fren, my wife..haha
mungkin tidak

Peminat Katie Holmes said...

i've seen a lot.

Putri_Aizat said...

tiramisu best...
pada aku kawan tetap kawan...
susah nak tukar perasaan tuh...

A E D A said...

ermmm i wonder why u expect people to laugh at u when u watch such stories... :)

junelias said...

stuju ngn Putri_Aizat..
kawan tetap kawan..
sangat susah maw tuka woooo...

zaidzali said...

aku tak layan tiramisu - but ungunya cinta, aku layan - but, LOVE, NORA...was extremely awesome...hahaha

nok in the houz said...

wonder how many ppl u made that promised with?thought i'm the only 1? hahaha