20110321

Benda-benda yang korang tak perlu tahu, tapi aku tulis gak pasal takde idea nak update blog.


Cari manusia tersembunyi. Siapa dapat cari aku, memang teror.
Satu.
Sampai sekarang aku takde guts nak pakai baju V-collar. Terfikir untuk let go my Hard Rock tshirt, tapi sayang lak.

Dua.
Selalu beli baju yang lebih besar saiz daripada saiz badan sebenar dengan fikiran -takpelah, next year badan dah besar sikit. Hasilnya, I have like pairs of oversize baju melayu yang until now taktau bila nak kelihatan sedap mata memandang di badan ini.

This could be the reason why I can't muster the guts to wear v-collar tshirt,too.

Tiga.
Since badan tak berapa nak taf, takde bahagian kat tubuh badan ni yang aku suka. I mean, orang kan selalu tanya "which part of your body do you like most".Kalau ada orang tanya macam tu, aku dengan relax akan jawab "my teeth". Hehe

Empat.
I don't really take breakfast. Don't know why.

Lima.
Saya a bit reserved to stranger. Disebabkan ini,makanya selalu disalah tafsir sebagai sombong. *terkilan*. Take few minutes or hours baru tak segan2 dah.

Enam.
Saya ni sensitif kot. Tapi tak tunjuk, ala-ala pendamkan saja di sanubari. Haha. Eh,as I grow older, saya rasa now ni banyak benda yang saya prefer untuk pendamkan. Kalau dulu, cakap nak menang saja (as long saya tahu saya betul).

Siyes kesian kalau ada orang2 tua pesen cakap nak menang. Pretty much membodohkan diri je aku rasa.

Tujuh.
Dulu kan, masa form 1, saya pernah bertumbuk dengan sorang mamat racist ni. Dia menangis. Minggu depannya dia panggil satu gang nak revenge. Bodoh lah sekolah aku dulu. Sampai bapa aku nak tukarkan sekolah lain. Habis reputasi sebagai ketua kelas dulu.

Eh tiba2 teringat masa form 1 dulu, saya super romeo. Gila tak boleh blah nak kapel2 masa kecik. Sampai ada pompuan nangis tuh tengok aku dating dengan orang lain. Paling tak boleh blah, ada curi2 amek gambar aku. Hahaha. Guling-guling bila teringat balik. Dasar budak budak!!

Lapan.
Saya tak beli imitation punya barang. I mean, kalau mampu, saya beli. Kalau tak mampu, telan air liur saja. Simple as that.

Sembilan.
Saya pernah bergadoh dengan lecturer masa buat degree dulu. Dia marah cara saya pandang dia. Bodoh gila cari gadoh dengan student pasal tu. 'Kecik' gila aku tengok dia masa tu.

Oh, it's pretty much summarized that aku hot temper kot. Tapi now dah tua macam cool sikit :)

Sepuluh.
Tu je lah yang dapat fikir now ni. Perut lapar. Mungkin aku patut mengkesampingkan point nombor 4 tu hari ni. Tambah2 lagi, sedap pula bau nasi lemak mak aku masak kat bawah tu.

Chow. Oh, selamat berkerja yowww.

theblabber: Entah apa-apa. Kejap aku, kejap saya.

P/S: Cerita pasal nombor 9 tu, terjumpa pula blog lama kat friendster dulu. Aik, I thought dah tutup friendster, blog pun gone?

4 comments:

VFN said...

Sebelas: jom JJ equine! hahaahaa

♥CIK SHA♥ said...

tengok gambar old skol tu teringat time aku sekolah rendah dulu..bhahaha..

1991 darjah satu..umur kite sama la!oh2..tua nya aku rasa..T_T

afrohead said...

perghhh kegilaan para gadis rupanya saudara ni ketika form 1. haha tabik!

fatt said...

empat - start ur day with breakfast. walaupun hanya sekeping roti/sebiji pisang dan segelas air