20110526

Banyaknya benda-benda haram tak boleh makan kat Malaysia sekarang ni,nak makan kat UK lagi senang gamaknya.Makanya marilah mencari benda-benda halal yang menggembirakan sanubari. (Jangan nanti air paip pun haram,sudahlah).


I am in serious need of good reading. Banyak membaca blog-blog mereka yang mula menulis sekitar 2008-2009 lately. Contohnya this random blog. And this one also. Not forgetting, this one too. But most of them rarely updates nowadays and worst some even have stopped writing. Why lah do all the good things must come to an end?

So in order to satiate my 'appetite' of reading something good, siapa-siapa yang ada tahu mana-mana blog dulu-dulu yang best (yang menulis sebab mereka mahu berkongsi,bukan untuk kepentingan peribadi semata), do let me know,boleh?

It can be your blog.It can be anyone's blog,as long it worth wasting time reading it.

Ok?


mohdbinabu: Walaupun dah tukar nama mohdbinabu yang kedengaran lebih sofisikated dan urban,ramai masih panggil 'theblabber'..hmmm.

13 comments:

Afyy Van Acker said...

http://fuckthesupernotcool.blogspot.com/?

mohdbinabu said...

oh ya..tq!! I used to read his before. Should have include his blog on my bloglist.

Weirdo said...

hmm... theblabber tu mcm glamer sket kot.. hehe..

cuba baca ni http://rozamisme.blogspot.com/

blog tu fun.

~ wah.. panjang betul tajuk.. ^_^V

afrohead said...

tu dia tajuk entri. hahaha

Kap said...

definisi good reading aku adalah...
...bila aku mula baca ayat pertama aku tak sedar dah sampai ke ayat terakhir.
tapi all time favorite aku, tehtarikgelasbesar yang masih aktif.

EZAN IDMA said...

okey tajuk entry ni sgt best

zarina said...

masa pergi HK, cari je tanda halal HK or vegetarian dah berani makan.. kat singapore pun sama.. tapi bila kat malaysia ni..bila masuk restoran yang ada tanda halal asia tenggara, kawan2 pun cakap tak de tanda jakim betul ke halal ni..so memang betul la lagi senang mkn kat oversea :)

*nama theblabber lagi mesra alam daripada mohdbinabu

aLy said...

Frodo Baggins: http://breakingtherulez.blogspot.com/

Matahari (tapi seperti sudah tak update): http://6ratus6puluh6.blogspot.com/

Selamat Menghadam!
^^,

A E D A said...

nah

http://colormekatie.blogspot.com/

kalau awak suka seni, atau kalau saje2 nak tgk benda lain slain penulisan :D

mohdbinabu said...

http://breakingtherulez.blogspot.com/ AND http://colormekatie.blogspot.com/ are two awesome blogs!! Me likey. First time I heard of them and am now burning the midnight oil to katam both blogs.Blame it on aLy and AEDA!! hahaa

p/s: Yelah,I think theblabber tu lebih gemersik dan rugged.Haha

T said...

Air aip tak haram, tapi boleh kena food poisoning. My siblings & I kena food poisoning last time we were in JB. Sangat tidak menyeronokkan. Lepas tu terus takut nak order air kosong dari kedai.

I always find it amusing that dekat Malaysia babi selalu nak menyelit dalam makanan macam roti atau kek; dekat negara kapir yang makan babi murahan (bacon) tiap-tiap pagi, tak pulak diorang nak letak babi dalam masakan yang typically takde babi.

Tapikan, bila fikir balik, manusia memang suka buat cerita.

aLy said...

dapat telan dan hadam isi blog tu?
haha

Paksu said...

tajuk entry agak lari daripada content? ingatkan nak cerita pasal secret recipe hehehe...

tapi ye la, aku rasa macam ada je bende femes yang haram.