20110517

Budi bahasa my ass.


Apparently,"nanti confirm balik" is another way of saying "sorry,I can't make it".

Menjaga hati much?

Ye betul, budi bahasa budaya kita, tapi berterus terang itu lebih mulia.

Kan?


14 comments:

yunovelis zarai. said...

tajuk entri menakutkan.

Kap said...

selalu jumpa masa apply, claim sesuatu.
niat sekadar tak mahu kita marah, atau lepaskan tanggungjawab pada orang lain.

bercakap terus terang dah macam taboo pula.
semua rela "jaga hati" instead of jaga hati yang sebetul-betulnya.

interview hari tu apa cerita, brother?

VFN said...

aku nak ckp..

Insya Allah...


;)

Rye the X-Superpornstar said...

betul (angguk-angguk menjawab pertanyaan "kan?" itu)

aLy said...

ada juga yg memang nak buat, tapi betul2 nak confirm kan balik sblm buat keputusan

EZAN IDMA said...

aha! det rite :) berterusterang lagi senang!:)

Miss Dia said...

Lek bro.
itu semua dunia.
hehe.

Weirdo said...

erm. marahnye. sabar eh.
things like dat always happen.
chill k!

mohdbinabu said...

yuna..
takde unsur2 seram pun kat tajuk tu..haha

kap..
marilah berserah hanya pada yang Esa

VFN..
play safe :)

rye..
pornstar?mak aihhh..hahhaa. anyway, tq :)

aly..
ada juga sebegitu,tak dinafikan

eza..
tapi takot nanti ada pihak yang kecik hati (aseklah nak jaga hati orang kan?) haha

miss dia..
begitulah adanya kehidupan yg fana ini

weirdo..
tak marah. mana boleh marah,nnt cepat tua.

Chooyaya! said...

iya... SANGAT BETUL LA INCIK MOHD ABU! (with capital letter ok?)

SiBuahCeri said...

itu adalah jawapan typical..agak2nye,tahun bile baru akan confirm semule tu,kan?huh!

anne jasmine said...

huk... slalu kena n slalu tepaksa guna wit this state.. :ngeluh:

mohdbinabu said...

choyaya..
cakap inshaAllah lagi bagus kot KAN? (tiada motif perkataan kan di hurufbesarkan)

sibuahceri..
selalunya tak confirmkan balik,unless kita keep remind them.

anne jasmine..
sabar itu indah.Haha

oh nudra said...

but people tend to berdalih compare saying directly NO. ;p