20110519

Benda yang tak best,jangan dicari.


So I missed another wedding invitation yesterday, purposely. Another? Eh,takdelah. Baru sekali. Even both pengantin lelaki dan perempuan are my friends, I don't feel like going sebab beberapa perkara.

Selain rasa macam kurang best nak pergi wedding sorang-sorang lagi (time ni lah semua orang ada hal lah pulok), aku rasa dah malas nak jawab soalan-soalan yang para penanya dah tahu jawapannya. Dah jadi prinsip aku- kecewa atau rasa down jangan di cari.

Tapi tengoklah Sabtu ni,kalau kalau ada yang tidak busy sudi untuk teman aku pergi jemputan belah lelaki pulak. I don't feel good lah kalau tak pergi.

Tak, ni bukan soalan menjaga hati.Ini namanya courtesy. 

Senyum.

9 comments:

Weirdo said...

ya. atleast. furthermore, both are ur friend. better go. pegi single pun tak pe..pekak kan telinga.and seal ur mouth. ;)

anne jasmine said...

:) senyum

afrohead said...

kawan kawin down macam mana pun kena pegi bro.. :)

A E D A said...

well, i feel u :/

Siti Nornadiah said...

jom..:P

EZAN IDMA said...

nak saye teman kan? hehhe

Kap said...

kau buat gini.
masa member kau naik pelamin kau bantai bersilat.
then, masa kawan lain tanya kau cakap kau diupah silat.
baru jawapan warga profesional.
tak mencampur-aduk hal personal dan kerjaya ;)

aLy said...

para penanya slalu mmg suka tanya soklan gitu (kot)

aku pun hadapi situasi hampir sama.
tak jawab pun, sengih je
hihi

Si Perempuan Melayu said...

Next time we make a deal aite.

I go with you to your friends' wedd and vice versa. Haha. Gosh. Macam dilemma sangatlah kan nak pergi wedd sebab ramai sangat penanya-nanya soalan cepukmas.

But pesanan ibu selalu cuba disemat di dalam jiwa. Eceh. Jangan mengelat jemputan orang kalau tak ada urusan lain. Nanti time kita jemput orang, orang mengelat kita pun tak suka.

Baik, bu!