20110520

Perlu dan memerlukan adalah perkara aneh yang kita sering pandang remeh.


Untuk hari ni saja,aku telah menjadi kaunselor tidak bertauliah untuk 2 orang kawan. "Marriage and family" counselor to be exact and of course those cases are about marriage life crisis.

Selain daripada mengangguk,menggeleng,mengangkat bahu, dan mendengar dengan penuh simpati sambil berkata "bersabarlah", tiada benda lain yang aku boleh bantu.

Ye,respon-respon itu macam tak banyak membantu,tapi sekurang-kurangnya kedua-dua "client" aku semalam cakap terima kasih,aku rasa lega sikit sekarang lepas bercakap dengan kau.

Lega.

Dah la. Aku nak tidur. Masalah sendiri pun tak selesai,ada hati nak jadi kaunselor pulak.A friend in need is a friend indeed. Really? Reallyyyy??

Night.

7 comments:

aliaaroslan said...

really sebab a good listener susah nak cari

SHIMI said...

Kebergantungan,
Adakalanya hidup ini perlu memerlukan
semua itu atas dasar PERCAYA

afrohead said...

roda. nanti encik blabber kahwin orang lain pulak akan dengar masalah encik blabber.

micro.cuts said...

all they need is someone to just listen without judging.


it's only through listening that you learn, and i never want to stop learning. -drew barrymore-

mohdbinabu said...

That is what i practically believe. Because you never know your words might hurt the other party.

Weirdo said...

it is more than gud enuf when u practically full hearted lending ur ears and shoulder for atleast ur fren could feel better then.

nanie said...

really..