20110610

Lagu-lagu rare malar segar yang best.


Perkataan rare tu aku spesifikasikan untuk Bollywood. Ye,lagu-lagu Boolywood yang aku rasa tak semua orang dengar. Sebab mungkin ada yang berfikir kalau depa menonton Hindustan akan membuatkan standard depa jatuh. Standard apa pun, aku tak tahu lah. Tapi cerita Hindustan zaman 90an memang best,adalah 4-5 cerita yang boleh mengimbau kenangan (padahal memang 4-5 film tu je yang aku tengok kot??) Aku pun tak ingat bila last time aku tengok cerita-cerita ni kat TV.

Sebelum menyimpang jauh daripada tajuk post hari ini, so here goes the list.

Satu.
Arghhh...Juhi Chawla sangat loveable but where the heck this makcik now? Cerita ni masa aku form 2 kot.Sebab rasanya masa time ni Hindustan tengah banyak cerita-cerita yang watch-able.

Dua.
Sama macam cerita kat atas tadi, this song popped out in my mind masa TV3 ulangsiar (??) cerita ni baru-baru ni (hence giving me the idea for this post).

Tiga.
Dusta lah kalau ada sape-sape tak pernah dengar lagu ni. 

Selain daripada 3 lagu kat atas, aku juga suka lagu-lagu ni dan ni. Haha,semua pun dari Kuch Kuch Hota Hai. Ye, inilah cerita hindustan yang konon-konon aku rasa tak best,tapi boleh layan sampai habis. Ada lagi kot lagu-lagu dari Kuch Kuch Hota Hai yang aku rasa best,tapi malas nak recall dan google. 

Aku rasa ini jelah kot tiga Hindi filem yang aku betul-betul tengok sebab it's worth watching- Duplicate,Kuch Kuch Hota Hai dengan Dilwale Dulhania Le Jayenge. Eh ada satu lagi, cerita Yes Boss. Ada kan cerita tu? Juhi Chawla gak.

Trying hard to recall any Malay films OST yang betul-betul boleh aku berkata "oh  I first heard that song when I just hit puberty...God,it been yonks!" tapi malangnya tiada. Bunyi macam berlagak kan? Tapi itulah kenyataannya. Hohoho.. 

So guys, what's your favourite lagu malar segar rare pulak? 

Ok ar, nak chow p solat Jumaat.

Eh wait,esok citer Hindustan apa ek?

12 comments:

aLy said...

lagu dalam cerita mann

aleya anuar said...

haha..cerita hindustan semua feveret aku.. tapi kebanyakan yg latest pelakon semua macam tah pape..

Ann said...

lagu dri filem fanaa, ak layan tiap2 ari kt opis..tajuknye chand sifarish..

lagu ni bjaya naikkn mood bkerja aku..hehe

FARYN said...

isabella!!!!

Lady RaRa non-illuminati said...

sharukh khan hero semasa time ni!

dilwale dulhania le jayenge tu sampai hari ni pun bila aku boring aku layan gak kat youtube..

yes boss

duplicate

kuch kuch hota hai kureng sebab masa tengah pemes tu family aku ulang-ulang tengok sampai aku rasa lebih dari 60kali..sampai aku jadi depress! dan buleh hafal step menari! hahahah!

sapa cakap loser tengok cita hindustan? tapi hindustan sekarang ni tetek ja lebih, jalan cerita tak tara mana punnn!

theblabber said...

aly..
tak tengok mann..hehe

aleya..
aku dah lama gila kot tak tengok hindustan..

ann..
good for you. nanti aku gugel lagu dari citer tu :)

farynn..
laila isabella pun best juga. got nasha aziz..haha

lady..
aku baru perasan,ketiga2 filem ni semua shah rukh khan hero kan? haha. Oh ye ke banyak tetek Hindi sekarang? Nanti aku try tgk Sabtu ni.Haha

Hariq-Sha said...

hindustan zaman sekolah menengah and zaman sekolah rendah paling best. kalau sekarang, boring gila. aksi seducing/sex jer melampau.

eyh, cerita kekeluargaan macam hum saath saath hein best jugak. hehehhe.

Miss CJ said...

dil to pagal hain: lagu bholi si surat & the annoying dil to pahal hain

afrohead said...

hari tu aku pegi karaoke ambik lagu meri mehbooba.

puas!

Ayu Hasman said...

weeehhh lama gila kot tak tgk cite hindustan! ok aku dengan tak malu mengaku, aku suke kot tgk cite hindustan.kekadang nak cover line, aku konon2 lipat baju depan tv ari sabtu kol 2.nak tgk panggung sabtu konon2...hahaha

lagu koi mil gaya pon caraaaa.hahaha

EZAN IDMA said...

suke tgok hindustan time shahrukhan skrg cm tak best je

Lady RaRa non-illuminati said...

BOBBY! BOBBY!

HUM TUMMMMMM EK KAMRE MEIN BAND HO
AUR CHAABI KHO JAAYE..