20110609

Best kah Nora Elena itu?


Mula-mula hari tu, agak hairan lah juga bila traffik banyak ke blog ni semua dok cari keyword Siti Saleha. Bukan itu saja, malah lagu Asfan yang aku minat tu pun ramai juga yang meng'keyword'kannya. And every week kot orang dok datang sini baca pasal Siti Saleha dan Asfan yang aku dah tulis beberapa purnama yang lalu.

Canggih tak taste aku? Mungkin pengarah citer Nora Elena ni mempunyai citarasa yang setanding dengan diriku? Wallahualam..Haha..

Apapun, best kah citer ni kengkawan? Sampai ada kengkawan dok citer pasal drama ni kat Facebook. Lepas tu time kol 7 camtu, tengok la timeline korang kat twitter, sure ramai orang tweet pasal citer ni. Pastu kawan-kawan kat oversea pun layan gak.

Teringat tengok citer Fei Mau time-time maghrib masa zaman mumayiz dulu. Comel kan beliau?

Lagi sekali, best kah citer ni? I tak biasa tengok TV time time maghrib menjelma. Haha

21 comments:

kakchik@ella said...

I read the novel long long time ago. Mmg boleh feel lah. tp yg versi TV .. sekali pun tak penah tengok. no time to see.

Tapi Fei-Mau memang terbaikkkkk.

theblabber said...

oh dari novel ka? i see..
rindu kat fei mau..haha

realisticjunky said...

tulah, kecoh kan pasal cite ni. kadang2 kalau sempat tgk, pun x amik tahu jugak pasal jln cerita sebab dok tenung muka aaron je. haha hurm, best la maknanya ;p

Aien said...

fei mau yang asal cakap bahu gerak2 :)

ANYSSADILAHLAH said...

i've read the novel.
dan sekarang tgk cerita dia jugak. walaupun sekarang tgh exam sebab tak boleh resist nak tgk aaron aziz. haha
best2. tapi, banyak lain dari apa dibayangkan masa baca novel. hehe

hanaahmad said...

fei mau tu legend tahu? aku masih darjah masa itu. nora elena best tapi tak segah novel dia. boleh la. aku jrg tgk waktu maghrib. aku download n tgk kat tonton jeh. aaron aziz....woooo..

MissNera said...

incik, best lah ka best ke? :P

saya tak tengok sebab dah baca novelnya dan macam x syok membayangkan watak utama dalam novel ngn drama.. ^_^

Kap said...

aku syak dulu kau sanggup skip main guli bersama kawan setaman demi budak gemuk terangkat angkat bahu ni.

baik mengaku :)

theblabber said...

ok. corrected. tq :)

Ayu Hasman said...

cite dia ok2 la.tapi sebab pelakon dia sweeeeeeeeeeeeeeeeeet tu yang naikkan rating cite tu.as for me, ok la tgk cite tu..buat release stress balik keje.hehe

A E D A said...

xbest sbb keromantikan yang melamau dan tak masuk akal~

afrohead said...

best sebab aku boleh tengok adik sam bunkface yang gebu dan wan sharmila janda meletup.

hohoho.

kirei girl said...

fei mau!!!!! hehehehe suke sgt tgk okeyh!!time minum ribena hehehe =)same la sy pun xtgk tv time maghrib..ade perkare yg lebih penting..

Ninie Hanis said...

fei mau best,buat org nangis.the best chinese soap opera ever.

Nora Elena baru start tgk semalam,saje taknak tgk awal2,supaya boleh layan 18 episodes sekaligus. :p

p/s trademark fei mau= henjut bahu.

EZAN IDMA said...

feu mao!

A E D A said...

ahaha melamau = melampau + lemau ok :P

aLy said...

tak best! sbb tak tengok ha ha

magrib2 tutup tivi la
kikiki

Ann said...

nora-elena ngn fei-mau..dua2 ak layan.

zaidzali said...

nora elena...
aku pun tersangkut gak tgk citer ni kat uTube. episodes awal2 ni mcm best. think, charater idham dlm citer ni sgt la mengujakan. elena pulak cam gadis sempoi2 yg baik2 ala nur amina cam tu...

try la tgk kat uTube.

izz zara said...

suka yg novel dia je... bila adaptsi ke drama, kureng la feel dia. lg pun, asl buat wktu mgrib

Suara Kalbu said...

Satu opis akak duk kecoh pasal drama ni tapi akak sekali pun tak tengok lagi.

Depa siap ada sessi penceritaan semula, rumusan dan penggulungan hujah lagi. Aiseymannn..