20110724

Jangan risau,tiada unsur-unsur "sila letakkan banner blog ini di entry anda" untuk tag ini.


Hari ni hari Ahad. Housemate saya ke Brunei semperna birthday Sultan Brunei. Maka tinggal saya terkontang kanting di rumah. Tapi nasib baik colleague saya ada ajak ke partynya sebentar nanti. Semalam dia dah ajak tengok movie, tapi saya declined. So macam tak sopan pula nak tolak another pelawaan.

Anyway, untuk mengisi masa senggang, here goes Alia punya tag,which initially from Marcos Rahman.Konon-konon busy, tu yang take ages nak buat tag ni. *haaakkkpuithhhhhh busy!

Panjang kan mukadimah gua? Bajed orang semua interested nak baca. Pedulik lah.

Draw and describe yourself.

So itulah dia diriku pada hari ini. Bersenang lenang sambil berzikirullah. Kalau ada yang tanya kenapa asek muka Johnny Depp je, simply sebab saya pun cengkung  macam dia. Efek gambar hati kat shirt tu saja menambahkan unsur melodrama. Kuikui..

Dengan itu, saya akhiri entry kali ini dengan ucapan selamat berhujung minggu rerakan sekalian. Semoga esok  kalian semua rajin pergi kerja.

Oh wait..I have to tag other people to do it as well ke ek? Kalau begitu, mereka yang disenaraikan di bawah, feel free to draw and describe yourself.
1) hariqsha
2) kak l.i.f.e
3) ilani sang buddy
4) tengkufir mengejar bintang
5) NIL awan pagi
6) Athirah_Trah
7) cikciku
8) ninie hanis yang rajin masak
9) ezan idma poppet
10) conversationalist
11) shasha kitty tales
12) lady rara the pornstar
13) anas afrohead 
14) atnur english vs malay
15) A77AQUE fuza
16) kak kin bukan angel
17) kakchik ella (thanks for the minyak serai kak)
18) EYKA XOXO
19) My Aisy and her love life
20) kak chempaka aziz
21) miss senget punya
22) vampire's lovex
23) nora nadira people dot com
24) Chooyaya kakak cantik kuat makan
25) fatt the backpacker busuk
26) askrie hishamuddin business ikan pekasam
27) yuyu ali eksen kemain
28) hidney bukan superman
29) aliaroslan..apa khabar anda dan auntie?
30) oh nudra
31) yunovelis zarai cikpuanmuda
32) SUXX si penglipur lara terbaik
33) Ann Ishak the feminist 
34) intan sidek (takde link?)
35) cikin anuar dan persepsinya
36)  Super * Nades
37) brader Kap al kaput
38) zoe femalas hehe
39) AEDA..how's new job,sis?
40) Zulfikar dan rasa hatinya.
41) Anna the supermummy.
42) Cik Sha dan warna hidupnya
43) realisticjunky
44) dot ilas ofami r edo.
45) yernterry opocot
46) izz zara pun takde link
47) weirdo bercakap tentang tiada apa-apa
48) mocik meaw letopkeypad
49) dora Begin Again
50) zarina yang bersedia menerima tempahan coklat daripada anda
51) kisah katak berwarna pink
52) idamanja suara yang menusuk kalbu
53) simfonisetan macam s!
54) makdaraterdiva
55) idashazana pun bersedia menerima tempahan cookies daripada anda
56) hotmama pembuat kek cheese 
57) naoko askikaga
58) anne jasmine
59) cik nera dan penanya
60) koq selamber rock my sox
61) ABC LIFE syafiqa karim 

Ok cukup lah tu. Sambil-sambil tag, sempat bertanya kabar. LOL. Aku tiru Alia suruh semua pengkomen blog ni buat tag ni. Habislah plagiat. Haha. Kot2 nanti aku boleh compile kan in one new entry macam yang Alia buat. Haha..Semua pun aku nak plagiat. LOL

But no obligation imposed ya. Atau dalam bahasa arabnya "la ikro ha fiddin". Saja suka-suka. Nak buat boleh, tak nak buat  sudah, tetek kau sebelah. *tetiba

Tata..

22 comments:

atnur @ Iza said...

alamak! saya pun ada... ingatkan tak kena. dah bertahun tak melukis & menulis. anyway dah lukis dah. tapi baru teringat, saya mana ada scanner. :P malam nanti saya upload ye? :D tunggu hubby balik, pinjam handphone dia, ambik gambar lukisan tu & upload. boleh kan? kalo saya terlebih rajin karang, saya gi memana cc mintak diorg scankan lukisan yg tah hape-hape nie. lol!

happy weekend! ;)

Cik Ciku said...

saya xreti nk mengedit gmbr, nak buat entry tuk tag ni,huhu

Hariq-Sha said...

*gulp*

kena tag jugak rupanya.

baru ingat nak buat hiatus mode paling lama.

baiklah, akan dibuat pabila kerajinan mendatang :D

terima kasih daun kaktus :D

shasha said...

Alamak!! Kena tag ke?? Dah la tgn keras nak lukis2 mcm alia.. Dan tak gheti nak tampal2 mcm kamu...argghh!! Pressure tetiba...hheheheh...poyo tak??? Anyway..akan try buat di masa senggang...

Cik Nera said...

adeh.. ingatkan tak tersenarai... btw terima kasih incik mari merepek!

zarina said...

hahaha siap ada promote lagi :)

kin said...

The Johnny Depp look alike? ... I heard this one before from some guy i used to like, Mie. But i think u r way more sexy than him thou ; ) ...

( did i just wrote the word sexy?? GOTCHA! :P )

♥CIK SHA♥ said...

alamak!err..saye seorang yg tangan bangku..camne nak lukis nih!!huwaaa..

thanx anyway..tgk kalau rajin nnt cheq buat la no..;p

Siti Nur Aminah said...

*hr sabru? ok

Chooyaya! said...

tak top 5. taknak buat. *majuk. haha. wei, ko takder kat sini, aku mcm hilang arah tujuan jugak la dik. tadek orang nak teman tgk movie dikala suami bizi dengan bola. haih.

KoQ said...

haha..mekasih. insyaAllah, kalo ada masa gua CUBA lukis..diulangi, CUBA

~ sebenornya xreti nak lukis n xde idea ~

anne jasmine said...

eh.... :) jap2 lagi wat. tengah tak de keje kat opis neh. hik.. best jgak

ENCIK TIKUS said...

perghh amende nie.. bangangnya soalan..

atnur @ Iza said...

saya dah buat. :D

theblabber said...

soalan? tang mana pulak ada soalan? nampak sangat ko lagi bangang.

org tua2 pernah cakap," biar sekolah tak tinggi, tapi jangan nampakkan sangat dungu nya".

in this case, fikir dulu sebelum membangangkan orang.

peace yow!

nil said...

johny deep hensem. jd jack sparrow pun hensem.

tq tag *hepi~~

Nora Nadira said...

thank you for the tagged the blabber! :) will do later. good luck btw!

Ninie Hanis said...

ninie hanis yang rajin masak?


itukah yg bloggers defined myself?pehhh,terharu!

kena tag pulak..double terharu.


kena lukis?err....masak taula,lukis..tak reti ah. :p takpe nnti i try..

naOko AsKikaGa said...

eh ade gak ke??dah lama xbkak blog..ade masa lapang sy cuba utk men"draw"..alahai xtau la kurun ke bape lak siap.huhuh

EZAN IDMA said...

name gwa ada! nt gwa buat! haha

kakchik@ella said...

sama-sama blabber. Selamat berbuka puasa. camna keja? ok?

fatt said...

no. 25, not too bad. ok nanti aku jawab. tp aku tgh pikir apa character yg sesuai nak dilukih...huhu..makasih & selamat berposa! :)