20110803

Ni sape?

Circa 2008.
Ada reader (kita namakan Alex) blog ni add aku di ym. Bajed glamour dan konon-konon peramah, aku approved saja. Borak-borak 4-5 kali.

Circa 2009.
Aku bosan di ofis, aku tegur semua manusia yang appear online di ym,including Alex.

Me : Salam bro.Apa kabar? Dah lama tak dengar citer.
Alex : Ni sape?

Aik?? Kau add yang add aku, leh tanya aku sape lak? Disebabkan ada sedikit "malu" dengan soalan tu, haruslah aku malas nak beramah mesra lagi. Hahaha.

July 2011.
Tiba-tiba..

Alex : Salam
Me: Wasalam
Alex: Kat mana tu? Dah lama tak dengar citer
Me: Sape ni?

Dan seperti diduga, tiada lagi komunikasi selepas soalan itu ditujukan. Mungkin Alex juga malu dengan soalan aku. Wallahualam..Lol

Apapun, Selamat berRamadhan semua. Semoga diberkatiNya, inshaAllah.

16 comments:

M.D said...

selalu juga terjadi kat aku. tu pasal tunggu orang tegur je kat ym tu. haha!

eliyaezlinalias said...

hahahah itu macam pon ada!

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..soalan cliche..NI SAPE? kui3..


selamat berpuasa..^_^

naOko AsKikaGa said...

hahha..macam pernah berlaku je kejadian tu..good strategy!

Hantu Kak Limah said...

hahahahhaha...trend skang men mis col jer....huhuhuhhu......

Missy Ra said...

lol

selalu jadi kat aku gak

tapi 3rd time tu selalunya aku revenge balik la..

kahkahkah!

mimi fatin said...

prnh trjadi juga mcm tu... sengal je rasa, dia add dia tanya sape pulak

KoQ said...

masing-masing dah lupa

selalu ada perasaan ada rasa said...

oo balas balik ek....

EZAN IDMA said...

hahahaha kelakar

kakchik@ella said...

So .. pasni avoid the question of "Ni sapa?" HIhihi.

BTW, Selamat berpuasa, blabber.

Fazrol Bin Che Isa said...

Dah lama tak on YM. semua orang facebooking aje.

soalan tu macam soalan socrates

dia jumpa orang dan akan bertanya,

Engkau Siapa?

untuk penerangan tentang itu ada disini..
http://saharil.com/default.asp?e=0110_siapakau

BonekadalamChermin said...

Salam Ramadhan

:)

lilyickis said...

Adehh..tak sampai hati kot nak tanye 'ni sapa?'. Ehehe.

Anyway, nice blog content. Baru rediscovered ur blog after so long. Sedang mengkhatamkan yang tertinggal.

Selamat berpuasa!

theblabber said...

fazrol..
dude, that is totally a different story lah :)

Fazrol Bin Che Isa said...

ha ha