20100929

Kawan kau

Aku tak tahu lah apa yang akan tunang ko akan rasa bila dia dapat tahu yang selama ni ko berahsia tentang penyakit ko?

Bayangkan, bila dah kahwin, bini ko dok tengok ko telan pil hari-hari and at that time baru ko nak beritahu semuanya?

Ok, fine ko pesan kat aku jangan campur privacy kau, but please for once can you stop being selfish?

Jusoh ohhh Jusoh.

Apa yang kau cuba nak buktikan sebenarnya?

Kau mungkin tak suka kat aku pasal rimas aku interfere hal-hal yang 'privacy', but one thing for sure; I will never stop doakan kau sembuh.

Yang benar.
Kawan kau.

theblabber: Cuba treat orang macam mana kita expect orang to treat kita.

9 comments:

shima said...

better kawan 2 bgtau dia punye tunang pasal penyakit dia.honest is the best way for everything.:)

giha lalala said...

taknk risau kot..

o kambeng hitam o said...

sakit.

susahnye. nanti dah kawen. mati pulak. tnggal bini sorg2

theblabber. said...

i spoke to 2-3 kawan perempuan, wat would they feel if the tunang rahsiakan sesuatu and only find out masa dah kawen nnt. most of the answer i got is "sian pompuan tu".

for me, not only the tunang,but to the child as well. memanglah kata orang ajal maut tgn tuhan, tapi kita boleh je berusaha, kan?

Benedict Bernard said...

wah.. walaupun mulut kau jahat tapi hati kau baik.

theblabber. said...

bukan aku la ben, kawan jusoh. aku ni jahat. *sambil cepat2 tekup mulut lagi sekali*

kakchik@ella said...

jujur adalah yg terbaik.

tengku_fir21 said...

huh...bukankah org cakap kejujuran itu kunci kejayaan utk mencapai kebahagian dalam perhubungan.

Ann said...

tu mcm kira menipu pom tu...dulu pun nabi pernah marah pyakkit pom yg bakal jd isteri rasulullah dirahsiakan