20101007

Misha Omar menyanyi power dan Zizan Nin lawak rupanya. Pergilah tengok Muzikal Tun Mahathir sementara stok masih ada.

Jimmy dan Aminah pergi menonton muzikal Tun Mahathir. Dan lama Jimmy tak pergi menonton teater. Jimmy temankan Aminah ke sana untuk bagi sapot kepada kawan Aminah yang berlakon dalam muzikal ini.
Kawan Aminah yang super gojes. Kebetulan, class mate Jimmy masa form 3 si Qhaud (AF berapa ntah) turut berlakon sama. And yes, lakonan Qhaud is lawak.
"Nyanyian Misha Omar sangat powerful towards the end of the show", kata Jimmy pada theblabber dalam perbualan telepon malam tadi.
Undoubtedly, Erra and Esma berlakon superb. "Eh, Zizan Nin pun best lah", sampuk Aminah dalam perbualan Jimmy dengan theblabber.

All in all, it was a great musical. Only that intermission terlalu lambat that Jimmy couldnt really pay attention sebab tak tahan ke ke toilet shishi. And if 2-3 unnecessary scenes tidak terlalu difokuskan, akan buatkan teater ni dah cukup padat dan straight to the point.

theblabber: "Lu ni, komplain, komplain,komplain. Tapi kija tarak buat"- the best dialogue as per Jimmy which so true representing typical Malay yang suka komplen tapi tarak buat apa-apa selain terus menerus komplen.

8 comments:

Benedict Bernard said...

orang kaya mcm tu lar.. mcm kita ni cuma tengok wayang cina kat kemah jek :P

theblabber. said...

tiket free ;)

LiFe KaMi said...

macam best jer, rasanya kena try skali le tgk teater ni..

aznee yunos said...

jeles super xxl. tak dpt g as keje banyak so x dpt turun KL. ergghh.. mest best kan. lg syg Tun tak? hehe

saya; AISA. said...

sepp! haritu aku pun pergi tengok teater ni. front seat lagi muahahahahaha. suka gila-nak-mati lagu "tampal poster".

thumbs up untuk semua krew. :D

kin said...

huawaaaa... tak ajak pun.
Nak merajuks lima saat ..... dah :)

cik suke said...

yup..this teater really great..but i agree with you that some scene should be cut it out.... semue pelakon sgt bgs jlnkn watak masing2...=) sy suke...

cik suke said...

suke jgk abg tampal poster=) nice scene...