20110125

Orang kata, kalau kita rindukan orang itu, orang itu pun rindukan kita juga.

Dah lama Jimmy tak dengar khabar Aminah. Entah kenapa malam semalam tergerak hati Jimmy nak tengok twitter Aminah.

Terus Jimmy mesej Aminah bila dah tahu dari twitternya bahawa ayah Aminah diserang minor heart attack.

"Kalau ada apa-apa, am all ear-as always", ringkas mesej Jimmy.

Aminah say thanks. Rindu talking to you.

Jimmy happy Aminah tulis camtu.
Ye, Jimmy rasa betullah apa yang orang kata tu.

Orang kata, kalau kita rindu kat orang tu, orang tu sure rindu kat kita juga.

Tak banyak pun sikit, jadilah.

Haha.

Jimmy dan Aminah 1

12 comments:

afrohead said...

dari pengalaman aku aku cuma boleh cakap teori ini salah.

atau mungkin lebih tepat teori ini salah dalam kehidupan aku sahaja.

Hann said...

Setuju!
maknanya serasi dan sejiwa lah tu..
kasyaf tinggi! :)

Putri_Aizat said...

yeke? erm...mungkin 50-50 kot...but dlm ati...berharap gak...

tengku_fir21 said...

harap2 ada yg merindu saya kerana saya rindukan ramai org

Lee Zha said...

bestnya kalau semua orang yang kita rindu, rindu kita balik... :(

Chempaka Aziz said...

lps tu ada yg kata pulak,kalau ada bulu mata gugur tu tandanya ada org yg rindu kat kita...hihii
lagi satu klu mata berkedip tu pulak,kita bakal nak jumpa org jauh...mcm2 kan..rindu,rindu serindunya...SPOON...

Janggel said...

Yer ke kalau kita rindu kat orang tu ..org tu akan rindu balik??? hmmm cam tak betol je...

theblabber. said...

i know i know :)

but would be good kan kalau the person feels the same! haha

Niz said...

baguslah
sebab susah rindu sendiri2 ni
menahan lara
duka
ceh! haha

KUREKURE COMEL said...

wahhh...sudah terubat la rindu ni ek....hehehe

fatt said...

dulu penah la camni..tp skrg takde maknenye...kalau rindu pun, simpan jauh2 dalam hati..huhu..

tintasutra said...

cantik! kalau kita rindu kat orang tu, dia rindu kat kita balik. realitinya! orang yang kita rindu tu, tak rasa apa-apa pun, baik simpan jer rindu tu dalam hati cecepat. lagi parah jika tanya dan dapat jawapan " eh sewel ker aper lu! perasan! ha mana nak taruh muka? kat buku lali? anyway masa itu telah jauh berlalu buat ku.