20110217

How do you define "cantik"?


Orang cakap definisi cantik boleh jadi subjektif. Ada yang kata cantik yang sebenar datang daripada luar dan dalam. Ada kata cantik datang dari badan yang seksi. Ada pulak yang kata cantik datang daripada otak yang bijak.

Macam-macam tafsiran.

Tapi untuk kes-kes terpencil seperti ini (dan juga kes dalam gambarajah di atas), aku rasa semua orang akan bersetuju bahawa tafsiran kecantikan boleh jadi satu yang objektif.

Sampai la ni aku gagal menangkap tang mana yang cantiknya dalam gambar kat atas tu. Subang besaq tu ja yang menarik perhatian.Or maybe cheq sorang lelaki bad taste yang tidak tahu menilai kecantikan wanita berwajah mulus kesan daripada wudhuk yang sempurna?

Still, beauty is in the eye of the beholder, no?

theblabber: Time may be a great healer, but a lousy beautician. But age is just a number, yes?

20 comments:

kakchik@ella said...

Jap jap .. nak cari cermin. nak tgk kakchik ni cantek ke tidak?

Ke Encik blabber nak tlg jwb?? haha

theblabber. said...

saya prefer natural beauty :)

Askrie Hishamuddin said...

langsung tak cantik

♥CIK SHA♥ said...

errr..gambar tu agak scary la bagi aku..huhu..

Gluck Yusof said...

Education and inner soul. These 2 things are much more important for me. Haha cheq pun taktau kat mana yang cantik dalam gambar tu :D

Mizs Fieza said...

saya cantik**boleh tak perasannnnn.......**plizz tembak laju2

eni said...

sye nk mngaku sye cantik...~! haha

afrohead said...

itu.. rohana jalil?

what the heck has she done to her face?

its UGLY!

aina hazuani said...

muka dia dah macam selebriti hollywood yang muka tak jadi tu apa tah nama sebijik

oh btw, saya canti tak hahahaha

ARC™ said...

cantik jadahnye....cantik lg selipar aku

Putri_Aizat said...

yup...age is just a number...

jd lah cam anita sarawak tu...berkat air sembahyang... em...???

Kap said...

kebetulan aku baru baca paper ni semalam.
ahad punya, kan?

anak dia mari,
mak dia ada sedikit keliru di kepala.

Siti Nur Aminah said...

ada orang bile makin tua dia takut nak terima kenyataan dia da tua..dan every single function in our body become weak including skin...wrinkles sane sini, gelebeh sana sini....dengan rasa takut dan perasaan tak redha dorang memilih untuk menyuntik botox so that dorang rasa keyakinan dorang kembali or dorang rasa dorang ada keyakinan untuk berdepan dengan masyarakt...itu yg aku rasa

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

erkkk ?? knpkh ?!

VFN said...

sesiapa pun akan tertarik benda yg cantik/hensem/lawa/cun & sewaktu dengannya...jgn tipulah ckp tak kisah paras rupa..dapat yg menawan tu mmg bonus la kan...kembang + hati bunga2 ok...

bab rohana jalil tu..idaklah pembaca ni bodoh sangat tak reti beza..muka dah mcm alien sesat...ada ke ckp teknik solekan?

zaidzali said...

agak2 la posting lu bro...
hahahaha

theblabber. said...

aku memang bad taste lah dalam menilai kecantikan wanita . too bad.

Ann said...

buruk bebenor ak tgk...

Sam Posmen said...

kalau sesiapa yang tengok gambar tu kata dia cantik, confirm hati dan perasaannya ada masalah. hehe

mamasita said...

sekarang suma orang obses pasal kecantikan..hukum Allah tolak tepi..sama-sama la kita beringat..